Dra. Núria de la Osa Chaparro

Psicologia clínica

Doctora en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Especialista en Psicologia Clínica i en Pertorbacions del Llenguatge i l’Audició. La meva carrera professional s’ha centrat en l’estudi de la psicologia clínica infantil, concretament en la prevenció, l’avaluació i el diagnòstic, i tinc especial interès en els factors que causen o faciliten els problemes de salut mental en la població infantojuvenil.

Investigadora de la Unitat d’Epidemiologia i Diagnòstic en Psicopatologia del Desenvolupament des dels seus inicis, el 1992 i professora titular d’Avaluació Psicològica a la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1997. Imparteixo docència al màster de Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut i del Programa de Doctorat del Departament de Psicologia Clínica i de la Salut de la Universitat Autònoma de Barcelona. Soc autora de nombrosos articles científics i publicacions a revistes internacionals sobre avaluació psicològica, diagnòstic i instruments d’avaluació, psicopatologia del desenvolupament i, específicament, sobre problemes del comportament.

Les meves línies actuals de recerca se centren en els factors de la vulnerabilitat psicològica del trastorn negativista desafiant (TND) i a desenvolupar instruments per al seu estudi evolutiu avaluant, des d’etapes preescolars, aspectes com l’estil educatiu, el temperament o la cognició social.

FORMACIÓ I ACREDITACIONS

Doctora en Psicologia. Universitat Autònoma de Barcelona (1993)

Acreditació del Ministeri d’Educació i Ciència com a Psicòloga Especialista en Clínica (2004)

Llicenciada en Psicologia (1986)

Especialitat en Pertorbacions del Llenguatge i l’Audició per la Universitat de Barcelona (1988)

Formació en aplicació d’Entrevistes Diagnòstiques Estructurades (1991)

Professora Titular d’Avaluació Psicològica. Universitat Autònoma de Barcelona (1997)

Habilitada pel Col·legi Oficial de Logopedes de Catalunya (2000)

Col·laboració en tasques assistencials al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de la Corporació Sanitària del Parc Taulí com a psicòloga clínica investigadora de la Universitat Autònoma de Barcelona (1991-2001)

Col·laboració en tasques assistencials al Servei de Psiquiatria Infantil de l’Hospital de Mataró com a psicòloga clínica investigadora de la Universitat Autònoma de Barcelona (1993-2008)

Col·laboració en tasques assistencials a la Unitat de Salut Mental del Centre d’Assistència Primària de Badia del Vallès com a psicòloga clínica investigadora de la Universitat Autònoma de Barcelona (1995- 2008)Curs de Formació en el Programa d’intervenció per a pares “The Incredible Years”, a Colchester, U.K. (2014)