Adults

La vida adulta

és una etapa de plenitud física i psíquica. Un període extens dins del cicle vital que es caracteritza pel pas de la dependència cap a l’autonomia, la consolidació del caràcter i la identitat i l’inici de la realització del projecte de vida personal.

En aquesta etapa, la formació permanent, la feina, les relacions personals, el lleure, la parella, els fills… són peces clau que requereixen dedicació. A vegades, les responsabilitats, les exigències socials o el ritme de vida ens sobrepassen, generant tensions que ens afecten a nivell físic i emocional. Sense l’ajuda d’un professional costa superar-se d’aquests sotracs; amb l’acompanyament especialitzat d’una atenció psicològica a mida, en canvi, és possible obtenir major benestar emocional i psicològic. En altres casos, es manifesten trastorns o psicopatologies, propis de l’edat adulta que requereixen d’una intervenció especialitzada. La Psicologia Clínica tracta aquestes problemàtiques i dona eines per millorar la qualitat de vida de les persones que les pateixen i dels familiars més propers.

A la Fundació Institut de Psicologia comptem amb un equip de professionals especialitzats en l’edat adulta, formats en els tractaments que han demostrat major eficàcia en el menor temps possible, que poden ajudar a entendre aquestes situacions i proporcionar eines per resoldre-les de manera satisfactòria.

Trastorns emocionals

Experimentar ansietat de forma ocasional és totalment normal. Quan parlem de trastorns d’ansietat ens referim a aquells casos en què la persona experimenta preocupacions, ansietat o por de forma intensa i persistent.

+ info

TDAH Adults

Tot i que el TDAH és un trastorn del neurodesenvolupament que es manifesta a la infància, en aproximadament un 50% dels casos, persisteix a l’edat adulta. Fa anys no hi havia la tradició ni els coneixements per detectar el TDAH.

+ info

TEA en adults

El Trastorn de l’Espectre de l’Autisme és un trastorn del neurodesenvolupament que persisteix al llarg de la vida. La nova conceptualització dels TEA ha fet que fins fa uns anys, molts casos subtils passessin desapercebuts.

+ info

Trastorns TCA

Els trastorns de la conducta alimentària (TCA) són un conjunt d’alteracions greus relacionades amb la ingesta d’aliments com, per exemple, restricció de menjar, afartaments, obsessió pel pes i la imatge corporal, pèrdua de pes…

+ info

Teràpia de parella

Les exigències de la vida adulta en la nostra societat, la rutina, l’estrès, les responsabilitats laborals dels membres de la parella, etc. fan que, sovint, amb la convivència apareguin un seguit de conflictes que resten qualitat de vida i enrareixen la relació posant-ne en risc la continuïtat.

+ info

Acompanyament en processos adaptatius

Malauradament, al llarg de la vida ens hem d’afrontar a pèrdues i canvis vitals que comporten un gran patiment. L’acompanyament professional ajuda a entendre i acceptar com ens sentim, què pensem i què fem amb aquest dolor per transitar per aquests processos.

+ info