TEA en adults

El Trastorn de l’Espectre de l’Autisme és un trastorn del neurodesenvolupament que persisteix al llarg de la vida. La nova conceptualització dels TEA, entesa com un espectre ampli i divers de persones que únicament comparteixen les dificultats de comunicació i interacció social així com la presència de conductes repetitives i interessos restringits, ha fet que fins fa uns anys, molts casos subtils passessin desapercebuts. Tot i així, aquestes persones també pateixen les dificultats que comporta tenir un funcionament cerebral i social divers i diferent al perfil neurotípic.

Tradicionalment, només els psicòlegs infantils han tractat les persones amb autisme. Per a molts psicòlegs d’adults són trastorns relativament poc coneguts. Per això, en l’actualitat, calen serveis de psicologia i psiquiatria d’adults especialitats en el diagnòstic i tractament dels adults amb TEA que tenen unes necessitats pròpies de la vida adulta.

A la Fundació Institut de Psicologia tenim professionals àmpliament especialitzats en TEA al llarg del cicle vital que et poden ajudar a descobrir si les teves característiques es corresponen amb les de les persones de l’espectre de l’autisme i et poden ajudar en els diferents àmbits de la vida on et calgui ajuda, tant a nivell laboral, social, com en el maneig de les relacions afectives, la sexualitat o el lleure, entre d’altres.